GreekEnglish

Άννα Μαρία Βλάχου

ΒΛΑΧΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
Του Γεωργίου

Γεωπόνος πτυχιούχος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Από το 1992 είμαι υπάλληλος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας  και  έως το Μάρτιο του 1998 εργάστηκα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. σε Ερευνητικά Προγράμματα που αφορούσαν   στην τεχνολογική αξιολόγηση αρωματικών ουσιών διαφόρων αρωματικών φυτών, στη συντήρηση κομμένων λουλουδιών, στους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς φρούτων (βερίκοκο, αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι, ακτινίδιο) καθώς και στη συντήρηση τους με μοντέρνες τεχνολογίες (κοινή ψύξη, ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, τροποποιημένη ατμόσφαιρα, δέσμευση αιθυλενίου), στον ποιοτικό έλεγχο γεωργικών προϊόντων και στην εν γένει μεταποίηση τους.

Από τον Απρίλιο του 1998 εργάζομαι στο Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και ειδικότερα ασχολούμαι με τις  χημικές αναλύσεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα .


ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:
•    Α.Μ. ΒΛΑΧΟΥ, 1990. "Μελέτη της αύξησης και των αποδόσεων των
ποικιλιών Σκληρού Σιταριού "FLODUR" και "MONDUR" στον αγρό".
Πτυχιακή Διατριβή.

•    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Α.Μ. ΒΛΑΧΟΥ, 1992. "Τεχνολογική αξιολόγηση του αιθέριου ελαίου διαφόρων πληθυσμών   Βασιλικού (Ocimmum basilicum L.) ". 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αθήνα.

•    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΧΑΡΔΑΣ και Α.Μ. ΒΛΑΧΟΥ, 1993.
"Επίδραση των κομποστών που παράγονται από την ιλύ αστικών λυμάτων και απορριμμάτων και χρησιμοποιούνται ως υποστρώματα για την παραγωγή δρόγης και αιθέριου ελαίου του Βασιλικού".
1° Διεθνές Συνέδριο Περιβάλλοντος ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Περιβάλλον - Αγροτική Ανάπτυξη - Ποιότητα Ζωής. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Αθήνα 21-24 Μαρτίου.

•    LAMBRINOS, Η. MANOLOPOULOU, Η. ASSIMAKI, Α.Μ. VLACHOU, 1993. "Reponse of  Pilafa Delicious apples to Modified Atmospheres".  International Symposium on the Quality of  Fruit and Vegetable: The Influence of Pre- and Post-Harvest factors and Technology. 20 – 24 September CHANIA.

•    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Α.Μ. ΒΛΑΧΟΥ, 1993. "Επισήμανση τριών υποσχόμενων, κυρίως ως προς το παραγόμενο αιθέριο έλαιο, Οικοτύπων Βασιλικού, που καλλιεργούνται στην Ελλάδα". 16η Επιστημονική Συνεδρίαση της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, 19-20 Οκτωβρίου Βόλος.

•    PETROPOULOS, A.M. VLACHOU, 1994.  “GLS analysis and comparison of the flavor of different population of Basil ”.
8th International Flavor Conference: “Recent Developments in Food Science and Nutrition”. 6-8 July. Cos.

•    MANOLOPOULOU, G. LAMBRINOS, H. ASSIMAKI, A.M. VLACHOU, 1995. “ Storage of Hayward kiwi fruit to modified atmospheres ” . Proceedings of 19th International Congress of Refrigeration, the Hague, the Netherlands , August, Vol. II, pp. 266-272.

•    MANOLOPOULOU, G. LAMBRINOS, A.M. VLACHOU, 1995 . “Reponse of grated carot to modified atmosphere packaging” . Proceedings of 19th International Congress of Refrigeration, the Hague, the Netherlands , August, Vol. II, pp. 258-265.

•    MANOLOPOULOU, G. LAMBRINOS, A.M. VLACHOU, 1995. “Controlled Atmosphere storage of Pilafa Delicious apples in pilote plan”. Proceedings of 19th International Congress of Refrigeration, the Hague, the Netherlands , August, Vol. II, pp. 281-286.

•    H. MANOLOPOULOU, G. LAMBRINOS, H. ASSIMAKI, A.M. VLACHOU, 1995 . “Storage extension of 'kontoula' pear with modified atmosphere packaging”. Proceedings of 19th International Congress of Refrigeration, the Hague, the Netherlands , August, Vol. II, pp. 273-280.

•    Ε. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ, Α.Μ. ΒΛΑΧΟΥ, 1995. “Επίδραση της θερμοκρασίας συντήρησης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αχλαδιών ποικιλίας «Κοντούλα» ”.  5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων, Αθήνα 15 – 17 Νοεμβρίου.