GreekEnglish

Ερευνητικά προγράμματα σε εξέλιξη

  • Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ - Καινοτομώ», ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ
  1. Τίτλος: Ανάπτυξη νέων βιολειτουργικών τροφίμων και βελτίωση της ολικής ποιότητας παραδοσιακών προϊόντων γάλακτος με κατάλληλη διαχείριση της μικροβιακής τους οικολογίας

Ακρωνύμιο: BIO TRUST

Συμμετέχοντες φορείς: ΙΤΑΠ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΠΑ, Παν/μιο Ιωαννίνων, Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., ΣΚΑΡΦΙ Ε.Π.Ε.

Συνολικός προϋπολογισμός: 1.000.000 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 280.000 ευρώ (για το Τμήμα Γάλακτος 140.000 ευρώ).

Συντονιστής Δρ. Ν. Χωριανόπουλος (ΙΤΑΠ).

ΕΥ εργου: Δρ. Ι. Σαμέλης (ΙΤΑΠ-Τμήμα Γάλακτος).

Διάρκεια 7/2018 – 6/2021.

 

  1. Τίτλος: Ανάπτυξη νέων ελληνικών προϊόντων αρτοποιίας με βελτιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου ζωής χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς τεχνολογικού ενδιαφέροντος

Ακρωνύμιο: GreenBread

Συμμετέχοντες φορείς: ΙΤΑΠ & ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΚΕΤΑ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΓΠΑ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ELBISCO ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Συνολικός προϋπολογισμός: 999.321,57 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 338.000 ευρώ

Συντονιστής: Ματαράγκας Μάριος

ΕΥ φορέα: Ματαράγκας Μάριος

Διάρκεια: 09/2018-8/2021

 

  1. Τίτλος: Εφαρμογή της προσέγγισης των πολλαπλών -ομικών τεχνολογιών και εργαλείων βιοπληροφορικής για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ελληνικών παραδοσιακών τυριών

Ακρωνύμιο: CheeseArt

Συμμετέχοντες φορείς: ΕΛΓΟ-«ΔΗΜΗΤΡΑ» / ΙΤΑΠ / ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΚΕΤΑ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΓΠΑ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΔΩΔΩΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.

Συνολικός προϋπολογισμός: 999.751,07 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 297.000 ευρώ

Συντονιστής: Ματαράγκας Μάριος

ΕΥ φορέα: Ματαράγκας Μάριος

              Διάρκεια: 10/2018-9/2021

 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘ΗΠΕΙΡΟΣ’ 2014-2020

 

  1. Τίτλος: Κεφαλοτύρι Ηπείρου: Ανάδειξη του ιστορικού τυριού με επαναφορά του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής σε συνδυασμό με χρήση γηγενών καλλιεργειών-εκκινητών

Ακρωνύμιο: Κεφαλοτύρι Ηπείρου

Συμμετέχοντες φορείς: ΣΚΑΡΦΙ Ε.Π.Ε. (Συντονιστής), ΙΤΑΠ- Τμήμα Γάλακτος

Συνολικός προϋπολογισμός157.650 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 58.000 ευρώ

Συντονιστής: ΣΚΑΡΦΙ ΕΠΕ

ΕΥ φορέα: Σαμέλης Ι. (Παραιτήθηκε)

Διάρκεια: 26/9/2018-25/8/2021

  1. Τίτλος: Παραγωγή νέων μεταποιημένων προϊόντων κρέατος με εφαρμογή σύγχρονων βιοτεχνολογικών μεθόδων για αύξηση του υγιεινού χρόνου ζωής, μικροβιολογικής ασφάλειας και διατροφικής τους αξίας

Ακρωνύμιο: ΝΕΟΒΙΟ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμμετέχοντες φορείς: : Αλλαντικά ΒΛΑΧΟΣ Ο.Ε., ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε., ΙΤΑΠ -Τμήμα Γάλακτος, Παν/μιο Ιωαννίνων

Συνολικός προϋπολογισμός 357.716 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 70.000 ευρώ

Συντονιστής: : Αλλαντικά ΒΛΑΧΟΣ Ο.Ε.

ΕΥ φορέα: Σαμέλης Ι. (Παραιτήθηκε)

             Διάρκεια: 21/9/2018-20/8/2021

 

  1. Τίτλος: Καινοτόμες προσεγγίσεις αξιοποίησης και συγκριτικά πλεονεκτήματα του Τυρογάλακτος αιγοπρόβειας προέλευσης της περιφέρειας Ηπείρου

Ακρωνύμιο: ΚΑΙΤΥΡΗΠΕΙ (INEPICWHEY)

Συμμετέχοντες φορείς: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ., ΓΠΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΙΤΑΠ -Τμήμα Γάλακτος

Συνολικός προϋπολογισμός 227.949 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 24.037 ευρώ

Συντονιστής: : ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ

ΕΥ φορέα: Μποσνέα Λουλούδα

             Διάρκεια: 9/2018-8/2021

 

  1. Τίτλος: Ο δρόμος του τυριού από την Πίνδο στον …Κόσμο

Ακρωνύμιο: Κασκαβάλι Πίνδου (Kashkaval Pindos)

Συμμετέχοντες φορείς: Καραλης ΑΕ, ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΕ, ΙΤΑΠ -Τμήμα Γάλακτος

Συνολικός προϋπολογισμός 498.550 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 72.290,00 ευρώ

Συντονιστής: : ΚΑΡΑΛΗΣ

ΕΥ φορέα: Παππά Ελένη

            Διάρκεια: 9/2018-8/2021

 

  1. Τίτλος: Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών Για Τη Διαχείριση Των Εκτατικά Εκτρεφόμενων Μετακινούμενων Μικρών Και Μεγάλων Μηρυκαστικών

Ακρωνύμιο: NEWTECH4RUM

Συμμετέχοντες φορείς: ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΓΠΑ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ", ΙΤΑΠ -Τμήμα Γάλακτος

Συνολικός προϋπολογισμός 198.744,00ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 13.000,00 ευρώ

Συντονιστής: ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ"

ΕΥ φορέα: Κονδύλη Εφη

             Διάρκεια: 9/2018-8/2021

 

Επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδα 2014-2020. RIS3 Αγροτοδιατροφή

 

  1. Τίτλος: Καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα με μικροφύκη

Ακρωνύμιο: FYCOTYRI

Συμμετέχοντες φορείς: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΧΕΛΜΟΣ ΑΕΒΕ, ΙΤΑΠ -Τμήμα Γάλακτος

Συνολικός προϋπολογισμός 226533 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 90533 ευρώ

Συντονιστής: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΧΕΛΜΟΣ ΑΕΒΕ

ΕΥ φορέα: Μποσνέα Λουλούδα

Διάρκεια: 1/2019-12/2021

  • ARIMNET2
  1. Τίτλος: Promotion of local Mediterranean fermented foods through a better knowledge and management of microbial resources

Ακρωνύμιο: ProMedFoods

Συμμετέχοντες φορείς: UBO (FR), INRA (FR) INATAA (Algeria), DEMETER (GR), DISAFA (IT), IPLA (ES), INSAT (TN).

Συνολικός προϋπολογισμός 486.300 ευρώ.

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ: 30.000 ευρώ

ΕΥ φορέα: Dr. John Samelis.

  1. Τίτλος: Characterization of dairy chain in Mediterranean countries and adoption of optimum technologies to improve dairy value chain

Ακρωνύμιο: CDCMCT

Συμμετέχοντες φορείς: Universite Ferhat Abbas Serif, CIRAD, Cairo University, ELGO, IUPA

Προϋπολογισμός ΙΤΑΠ:15500ευρώ

ΕΥ φορέα: Pappa Eleni

 

Λοιπα

  1. Τίτλος: Δημιουργία νέων Λειτουργικών Τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα με β- γλυκάνες, ή σκόνη εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου

Συνολικός προϋπολογισμός 60.393 €

ΕΥ: Κονδύλη Εφη

Διάρκεια: 23/5/2016 (30 μήνες)

Φορέας Χρηματοδότησης: Περιφέρεια Ηπείρου

13. Τίτλος: Aξιοποίηση αίγειου γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου μαλακού και ημίσκληρου τυριού

Συνολικός προϋπολογισμός: 30000 ευρώ.

ΕΥ: Κονδύλη Εφη

Διάρκεια: 5/2018- 30 μήνες

Φορέας Χρηματοδότησης: Περιφέρεια Ηπείρου

 14. Τίτλος: Μελέτη του παραδοσιακού τυριούΤσαλαφούτι Ευρυτανίας

Συνολικός προϋπολογισμός 14.260ευρώ.

ΕΥ: Παππά Ελένη

Διάρκεια: 1/4/2017 (30 μηνες)

Φορέας Χρηματοδότησης: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 15. Τίτλος: Μελέτη του παραδοσιακού τυριού Κασκαβάλι Πίνδου

Συνολικός προϋπολογισμός 27.300 ευρώ.

ΕΥ: Παππά Ελένη

Διάρκεια: 8/12/15 -7/11/2018

Φορέας Χρηματοδότησης: Περιφέρεια Ηπείρου

 

16. Τίτλος: Μελέτη του παραδοσιακού τυριούΤσαλαφούτι Τσουμέρκων

Συνολικός προϋπολογισμός 19.964 ευρώ.

ΕΥ: Παππά Ελένη

Διάρκεια: 1/7/16-30/12/19

 Φορέας Χρηματοδότησης: Περιφέρεια Ηπείρου

 

  • ΥΠΟΜΕΤΡΟ 16.1 – 16.2 

17.  Τίτλος:Καινοτόμες προσεγγίσεις για το(ν) (βιο)έλεγχο της μαστίτιδας στα αιγοπρόβατα γαλακτοπαραγωγής βιολογικής κτηνοτροφίας: Νέα όπλα για την καταπολέμηση παλαιών εχθρών και τη βελτίωση της ποιότητας και ασφάλειας του νωπού γάλακτος

Συνολικός προϋπολογισμός 145.000 ευρώ

ΕΥ: Ματαράγκας Μάριος 

 Διάρκεια: 36 μηνες (22/12/22 - )

Φορέας Χρηματοδότησης: Ευρωπαικο Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης